Sweden Press Blog
Den officiella svenska nyhetsbloggen från Google
Google köper Motorola Mobility
måndag 15 augusti 2011
Android lanserades november 2007 och har sedan dess inte bara ökat konsumenternas valmöjligheter på ett dramatiskt sätt utan också förbättrat den totala mobila upplevelsen hos användarna. Mer än 150 miljoner Androidterminaler har hittills aktiverats globalt - över 550,000 terminaler startas varje dag - via ett nätverk med 39 tillverkare och 231 operatörer i 123 länder.
Motorolas historia sträcker sig över 80 år av utveckling inom kommunikationsteknologi, produkter och immateriella värden, som påverkat och drivit den anmärkningsvärda utvecklingen inom mobil datoranvändning vi ser idag. Bland de många industriella milstolparna finns bland annat introduktionen av världens första bärbara telefon för närmare 30 år sedan samt StarTAC - den minsta och lättaste telefonen i världen när den lanserades. Motorola var 2007 en av de grundande medlemmarna av
Open Handset Alliance
som arbetade för att göra Android till den första riktigt öppna och omfattande plattformen för mobila terminaler. Jag har älskat mina Motorolamobiler ända från StarTAC-eran till dagens DROIDer.
2008 satsade Motorola stort på Android som det enda operativsystemet för alla sina smartphoneterminaler. Det var ett smart drag och vi är verkligen glada över den framgång de uppnått hittills. Vi tror att deras mobila verksamhet befinner sig på en uppåtgående bana, redo för explosionsartad tillväxt.
Motorola är också marknadsledande inom hemelektronik och videolösningar. I och med övergången till Internet Protocol, ser vi fram emot att arbeta med Motorola och övrig industri för att stödja våra partners och samarbeta med dem för att öka innovationshastigheten inom detta område.
Motorolas totala satsning på Android i mobilterminaler är en av flera anledningar till att det finns en naturlig passform mellan våra två företag. Tillsammans kan vi skapa fantastiska användarupplevelser som turboladdar hela Androids ekosystem till fördel för konsumenter, partners och utvecklare överallt.
Detta förvärv ändrar inte vårt engagemang när det gäller att driva Android som en öppen plattform. Motorola kommer även fortsättningsvis att vara en Androidlicenstagare och Android förblir öppet. Vi kommer att driva Motorola som ett separat företag. Många hårdvarupartners har bidragit till Androids succé och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med dem alla för att leverera enastående användarerfarenheter.
Vi
förklarade
nyligen hur företag som Microsoft och Apple tillsammans attackerar Android-patent på ett icke konkurrensfrämjande sätt. USAs Justitiedepartement var tvungna att ingripa i resultatet av en aktuell patentauktion för att “skydda konkurrens och innovation i den öppna källkodscommunityn” och de utreder för tillfället Nortel-auktionen. Vårt förvärv av Motorola kommer att öka konkurrensen genom att stärka Googles patentportfölj, vilket gör att vi på ett bättre sätt kan skydda Android från konkurrenshämmande hot från Microsoft, Apple och andra företag.
Kombinationen av Google och Motorola kommer inte bara att superladda Android utan även bidra till ökad konkurrens och erbjuda konsumenter snabbare innovation, större valmöjligheter och underbara användarupplevelser. Jag är övertygad om att dessa fantastiska upplevelser kommer att skapa stora värden för våra aktieägare.
Jag ser fram emot att välkomna “Motorolans” till vår familj av “Googlers”.
Skrivet av Larry Page, CEO
Etiketter
+1
Abisko
Android
appar
Chromebooks
consumer barometer
Dev Art
Digital Revolution
Ditt Företag Online
epost
gmail
Google
google 2014
Google AdWords
Google Apps
Google Enterprise
Google I/O
Google Maps
google trender
google trender 2014
google trends
integritet
internetanvändande
Klarna
konsumentinsikter
Kungsleden
Life in a Day
mest sökt på google
mobila appar
mobilappar
nyårslöfte
policy
Rewind 2014
riksdagsvalet 2014
sekretess
smartphonepenetration
STF
Street View
sök
Tekniska muséet
Trekker
valet 2014
video
YouTube
YouTube topplista
Arkiv
2018
nov.
juni
mars
2016
dec.
juni
maj
apr.
2015
dec.
nov.
sep.
juni
maj
apr.
mars
feb.
2014
dec.
okt.
sep.
aug.
juli
mars
jan.
2013
dec.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
2012
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
Feed
Follow @Google_Sverige